Pridať recept

FOTORECEPT: Mäsová roláda v závoji

ingrediencie

závoj, tuková blana
1000 g
bravčové mäso mleté
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
soľ
mleté čierne korene
drvená rasca
domáca klobása

postup

takto pripravená roláda je vhodná aj na studeno ako súčasť studenej misy
1.
bravčové mäso (plecko) pomelieme, pridáme vajíčka, cibuľu postrúhame, cesnak pretlačíme, pridáme koreniny a dobre všetko premiešame... ochutnáme ak dochutíme, cesnakom netreba šetriť... zmes necháme odležať aspoň hodinu, alebo aj cez noc
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Zdroj: evauhlik
 
2.
tukovú blanu namočíme do vody s citrónom alebo kvapkou octu a zľahka preperieme, pozor aby ste blanu nepotrhali, necháme v sitku odkvapkať... tukovú blanu rozprestrieme na dosku, na ňu rozložíme mäsovú zmes a do stredu uložíme dobrú pikantnú klobásu, opatrne zavinieme, najprv mäsovú zmes uťapkáme okolo klobásy a až potom zabalíme do tukovej blany
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Zdroj: evauhlik
3.
uložíme na plech, podlejeme troškou vody, zakryjeme a pečieme na 200°C asi hodinu
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Zdroj: evauhlik
4.
potom odokryjeme a už len zapečieme, môžeme ihneď podávať napr. so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, kyslou uhorkou a pod.
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Zdroj: evauhlik
5.
alebo necháme úplne vychladnúť a krájame až za studena... podávame s chlebom, kyslou uhorkou, zeleninou a pod.
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Fotorecept: Mäsová roláda v závoji
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Slávnostné mäsové rolády
Slávnostné mäsové rolády plné PREKVAPENIA miznú zo stola ako prvé, nebudete stíhať dokladať
Výborné mäsové rolády ako stvorené na sviatočný stôl. Vybrali sme pre vás chutné recepty, z ktorých si vyberie každý.
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...
Masová roláda
Mäsové rolády v jarnom štýle: Teplé na sviatočný obed, studené na obložené misy
Hľadáte ideálne jedlo na sviatočný stôl? V tom prípade si vyberte mäsovú roládu. Podávajte ju teplú ako...
Video: Kuracia roláda podľa šéfkuchára
Dobruchut.sk a šéfkuchár Roman Pekný pre vás pripravili sériu videonávodov. V tomto dieli si ukážeme ako sa...