Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Guľky z dvojakého mäsa

evauhlik
evauhlik
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
500 g
hovädzia slabina
cesnak
soľ
mleté čierne korene
mletá červená paprika
sódová voda

postup

mäsové guľky alebo tiež čevapčiči na slovenský spôsob
1.
hovädzie a bravčové mäso najskôr pomelieme, potom vložíme do kutrovača, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme do hladka, pridáme sódovú vodu, minerálku alebo obyčajnú vodu a mixujeme tak aby nám vznikla hladká masa, nakoniec pridáme všetky koreniny a dochutíme podľa svojej chuti... uložíme do chladničky na niekoľko hodín, alebo cez noc
2.
naolejovanými rukami tvarujeme hrubšie valčeky a ukladáme ich na plech na pečiaci papier
3.
dáme piecť do rozpálenej rúry na 250°C asi 15 minút, nie dlhšie aby mäso neostalo suché
4.
pri servírovaní môžeme guľky napichnúť na špajdle striedavo s krúžkami cibule, podávame s horčicou a varenými zemiakmi

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...