Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Guľky z dvojakého mäsa

evauhlik
evauhlik
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
500 g
hovädzia slabina
cesnak
soľ
mleté čierne korene
mletá červená paprika
sódová voda

postup

mäsové guľky alebo tiež čevapčiči na slovenský spôsob
1.
hovädzie a bravčové mäso najskôr pomelieme, potom vložíme do kutrovača, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme do hladka, pridáme sódovú vodu, minerálku alebo obyčajnú vodu a mixujeme tak aby nám vznikla hladká masa, nakoniec pridáme všetky koreniny a dochutíme podľa svojej chuti... uložíme do chladničky na niekoľko hodín, alebo cez noc
2.
naolejovanými rukami tvarujeme hrubšie valčeky a ukladáme ich na plech na pečiaci papier
3.
dáme piecť do rozpálenej rúry na 250°C asi 15 minút, nie dlhšie aby mäso neostalo suché
4.
pri servírovaní môžeme guľky napichnúť na špajdle striedavo s krúžkami cibule, podávame s horčicou a varenými zemiakmi

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...