Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Guľky z dvojakého mäsa

evauhlik
evauhlik
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
500 g
hovädzia slabina
cesnak
soľ
mleté čierne korene
mletá červená paprika
sódová voda

postup

mäsové guľky alebo tiež čevapčiči na slovenský spôsob
1.
hovädzie a bravčové mäso najskôr pomelieme, potom vložíme do kutrovača, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme do hladka, pridáme sódovú vodu, minerálku alebo obyčajnú vodu a mixujeme tak aby nám vznikla hladká masa, nakoniec pridáme všetky koreniny a dochutíme podľa svojej chuti... uložíme do chladničky na niekoľko hodín, alebo cez noc
2.
naolejovanými rukami tvarujeme hrubšie valčeky a ukladáme ich na plech na pečiaci papier
3.
dáme piecť do rozpálenej rúry na 250°C asi 15 minút, nie dlhšie aby mäso neostalo suché
4.
pri servírovaní môžeme guľky napichnúť na špajdle striedavo s krúžkami cibule, podávame s horčicou a varenými zemiakmi

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...