Pridať recept

FOTORECEPT: Slivkové gule z pšenového cesta

Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

slivky
maslo na poliatie

Cesto

300 g
pšeno
200 g
kukuričná múka
25 g
kukuričný škrob
1 štipka
soľ

postup

Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou a dáme variť (voda nech presahuje cca 1cm nad pšeno), kým sa voda nevyparí.
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Uvarené pšeno spracujeme s múkou, škrobom a štipkou soli do tuhého cesta. Ak je cesto nekompaktné, pridajte ešte múku. Cesto musí byť tuhé a pevné.
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Gule hádžeme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú na povrch. Potom ich necháme plávať cca 2-4 minútky, nech sa poriadne uvaria.
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Hotové gule polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať s nutelou alebo makom, či pomletými orechami. Dobrú chuť!
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Fotorecept: Slivkové gule z pšenového cesta
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: