Pridať recept

Černicové smoothie aj ako zmrzlinová dreň

Černicové smoothie aj ako zmrzlinová dreň
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

100 g
mrazené černice
100 g
čerstvé černice
4 lístky
černice
hrstí
citrónová medovka
1 ks
banán

postup

Na dobré černice zo záhrady či lesa si treba počkať. Ak budeme trpezliví a vydržíme kým ich čierne bobuľky plné antioxidantov dostanú sladkastú chuť, zaľúbime sa do nich. Černice sú plné vitamínu C, obsahuje veľa vlákniny čo napomáha tráveniu a vysoký podiel antokyanov, vďaka ktorým majú proti zápalové účinky. Konzumácia černíc napomáha pri rehabilitácii organizmu po chemoterapii, chráni srdce a vraj zlepšuje aj pamäť. Čaj z černicových listov neobsahuje kofeín, preto sa odporúča aj na posilnenie pri tehotenstve a pri dojčení. Výbornou kombináciou je zmes sušených mladých černicových lístkov, sušených plodov černice a malinového sirupu.

1.

Všetky ingrediencie umyjeme, v plodoch sa zvyknú skrývať chrobáčiky a menší hmyz či pavúky. Vložíme do mixéra a vymixujeme na hladkú kašu. Ak potrebujete doriediť, použite ľad, alebo čerstvú kokosovú vodu.

 
2.

TIP na zmrzlinu: Ak použijete len husté smoothie, pokojne ho zmiešajte aj s tvarohom a dajte zamraziť. Ten tvaroh ako dávka laktózy nie je pre organizmus nevyhnutný, no na druhej strane obsahuje dobré probiotické kultúry a v lete má výborné ochladzujúce účinky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať