Čokoládová torta z Ricotty
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
syr Ricotta
4
ks
vajce
100
g
trstinový cukor
45
g
kukuričný škrob
200
g
kvalitná horká čokoláda
1
štipka
soľ
trochu
kakao na posypanie
postup
1.
Dno tortovej formy s priemerom cca 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Boky vymastíme maslom a vysypeme kakaom.
2.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, po lyžiciach vmiešame Ricottu, rozpustenú čokoládu a kukuričný škrob. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh a opatrne ich vmiešame do cesta.
3.
Cesto nalejeme do formy, povrch uhladíme a posypeme ho kakaom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút tak, že na spodku bude hlboký plech s vriacou vodou. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom ju na celú noc vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.