Pridať recept

Čokoládová torta z Ricotty

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
syr Ricotta
4 ks
vajce
100 g
trstinový cukor
45 g
kukuričný škrob
200 g
kvalitná horká čokoláda
1 štipka
soľ
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Dno tortovej formy s priemerom cca 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Boky vymastíme maslom a vysypeme kakaom.
 
2.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, po lyžiciach vmiešame Ricottu, rozpustenú čokoládu a kukuričný škrob. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh a opatrne ich vmiešame do cesta.
3.
Cesto nalejeme do formy, povrch uhladíme a posypeme ho kakaom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút tak, že na spodku bude hlboký plech s vriacou vodou. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom ju na celú noc vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať