Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Grilované kura v rozmarínovej marináde

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
celé kura
soľ

Marináda

2 PL
olivový olej
1 PL
sójová omáčka
1 PL
čerstvý rozmarín
2 strúčiky
cesnak
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Na marinádu si v malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, sójovú omáčku a lístky rozmarínu.
2.
Celé kura umyjeme, osušíme a zo všetkých strán osolíme. Potom ho potrieme marinádou, vložíme do hlbokej misky, prikryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
3.
Veľký plech podlejeme vodou, dáme na neho rošt, na rošt uložíme kura a vložíme všetko do vyhriatej rúry.
4.
Pečieme na teplovzdušnom programe pri teplote 180 stupňov 1 hodinu. Tak vznikne krásne chrumkavá kôrka. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...