Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Grilované kura v rozmarínovej marináde

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
celé kura
soľ

Marináda

2 PL
olivový olej
1 PL
sójová omáčka
1 PL
čerstvý rozmarín
2 strúčiky
cesnak
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Na marinádu si v malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, sójovú omáčku a lístky rozmarínu.
2.
Celé kura umyjeme, osušíme a zo všetkých strán osolíme. Potom ho potrieme marinádou, vložíme do hlbokej misky, prikryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
3.
Veľký plech podlejeme vodou, dáme na neho rošt, na rošt uložíme kura a vložíme všetko do vyhriatej rúry.
4.
Pečieme na teplovzdušnom programe pri teplote 180 stupňov 1 hodinu. Tak vznikne krásne chrumkavá kôrka. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...