Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

100 g
sušené datle
40 g
ľanové semienka mleté
3 PL
džús
30 g
karob

Plnka

3 ks
jablko
2 PL
kokosový olej
1 ks
banán
80 g
kokos

Na ozdobu

100 g
sušené brusnice

postup

2.
Po 30-tich minútach vodu z datlí zlejeme a dáme ich do mixéra/sekáčika. Pridáme k nim mleté ľanové semienka, ľubovoľný džús a karob. Ak použijeme karob, nemusíme už pridávať cukor alebo med. V prípade kakaa pridáme do cesta cca 1 KL medu.
3.
Malú okrúhlu formu s priemerom 17 cm vymažeme kokosovým olejom a cesto natlačíme na dno formy.
4.
Na plnku si jablká ošúpeme a nastrúhame najemno. Prebytočnú vodu z nich vylejeme. Pridáme k nim potom kokos, kokosový olej a banán. Pomocou ručného mixéra všetko spolu rozmixujeme na kašu.
5.
Plnku ale nemusíme za každú cenu mixovať dohladka, môžeme ju vymiešať i vidličkou. Jablká tak ostanú nerozmixované, ale na chuti by to nemalo nič zmeniť.
6.
Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a vrch ozdobíme sušenými brusnicami (jemne ich do plnky pritlačíme).
7.
Koláč dáme na noc do chladničky. Podávame ráno ako výdatné a zdravé raňajky. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...