Pridať recept

FOTORECEPT: Nepečený jablkovo-kokosový koláč

Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

Korpus

100 g
sušené datle
40 g
ľanové semienka mleté
3 PL
džús
30 g
karob

Plnka

3 ks
jablko
2 PL
kokosový olej
1 ks
banán
80 g
kokos

Na ozdobu

100 g
sušené brusnice

postup

1.
Datle si namočíme na 30 minút do vody.
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Po 30-tich minútach vodu z datlí zlejeme a dáme ich do mixéra/sekáčika. Pridáme k nim mleté ľanové semienka, ľubovoľný džús a karob. Ak použijeme karob, nemusíme už pridávať cukor alebo med. V prípade kakaa pridáme do cesta cca 1 KL medu.
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
3.
Malú okrúhlu formu s priemerom 17 cm vymažeme kokosovým olejom a cesto natlačíme na dno formy.
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
4.
Na plnku si jablká ošúpeme a nastrúhame najemno. Prebytočnú vodu z nich vylejeme. Pridáme k nim potom kokos, kokosový olej a banán. Pomocou ručného mixéra všetko spolu rozmixujeme na kašu.
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
5.
Plnku ale nemusíme za každú cenu mixovať dohladka, môžeme ju vymiešať i vidličkou. Jablká tak ostanú nerozmixované, ale na chuti by to nemalo nič zmeniť.
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
6.
Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a vrch ozdobíme sušenými brusnicami (jemne ich do plnky pritlačíme).
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
7.
Koláč dáme na noc do chladničky. Podávame ráno ako výdatné a zdravé raňajky. Dobrú chuť!
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať