Makový cheesecake
10
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
150
g
maslové sušienky alebo BeBe
75
g
maslo
Plnka:
750
g
tvaroh
3
ks
vajce
150
g
práškový cukor
30
g
mak
45
g
zemiakový škrob
20
g
hladká múka
1
štipka
soľ
postup
1.
Dno tortovej formy s priemerom cca 23 cm vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvíme na prach, zmiešame ho s rozpusteným maslom a zmes poriadne premiešame. Natlačíme ju na dno formy a vložíme stuhnúť do chladničky.
2.
Múku zmiešame so škrobovou múčkou a štipkou soli. Tvaroh vyšľaháme s vajíčkami a polovicou cukru do peny. Pomaly primiešame múčnu zmes a hotovú plnku nalejeme na predpečený korpus. Vrch posypeme makom zmiešaným so zvyškom cukru.
3.
Cheesecake vložíme do rúry na strednú priečku a pri teplote 120°C ho pečieme cca 80 minút. Na dno rúry dáme plech s vriacou vodou, aby pri pečení nepopraskal.
4.
Upečený cheesecake necháme vychladnúť v rúre a potom ho vložíme stuhnúť aspoň na noc do chladničky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.