Pridať recept

Tvarohový koláč bez korpusu

8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mäkký tvaroh
3 ks
vajce
90 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
125 g
maslo
25 g
zemiakový škrob
25 g
hladká múka

postup

1.
Pokiaľ chceme mať koláč hladký a jemný, tak tvaroh pomelieme párkrát v mlynčeku na mäso. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Po jednom vmiešame žĺtky, potom tvaroh, zemiakový škrob s múkou. Na záver opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Cesto nalejeme do formy, ktorú sme vymastili maslom. Pečieme cca 60 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Potom rúru vypneme a koláč necháme v pootvorenej rúre vychladnúť. Koláč je najlepší na druhý deň.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Broskyňová pochúťka: Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Leto nás inšpiruje k príprave vynikajúcich ovocných koláčov. Vyskúšajte tento s broskyňami a tvarohom.
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Tvarohový koláč s ovocím na chvíle pohody
Jednoduchý a pomerne rýchly a ľahko dostupný koláč. Kamarátka mi písala, že mám skúsiť na niečo použiť...
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.