Pridať recept

Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta

Marhuľové knedle z odpaľovaného cesta
Zdroj: dreamstime
24
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
mlieko
250 g
hrubá múka
4 KL
olej
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
24 ks
marhuľa

postup

1.
Mlieko s olejom a štipkou soli privedieme k varu, vsypeme doň múku a rýchlo miešame. Na miernom ohni ešte chvíľu cesto miešame, dokým sa nezačne odlepovať od stien hrnca. Zmes necháme trošku vychladnúť a po jednom vmiešame žĺtky.
 
2.
Cesto vyklopíme na pomúčenú kuchynskú dosku, vmiešame toľko múky, aby sa moc nelepilo. Z cesta vyvaľkáme valec, ktorý rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Z každého kúsku vytvoríme placku a obalíme v nej vykôstkovanú marhuľu. Rukou vytvarujeme knedlíky.
3.
Knedlíky varíme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu, ešte cca 3 minúty ich necháme variť. Podávame preliate maslom, či už s makom, orieškami, opraženou strúhankou alebo tvarohom, ktorý zmiešame s práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Domáca knedľa
Domáce knedle chutia oveľa lepšie ako kupované: Takto ich pripravíte bez menšieho zaváhania
Ku mäsu s dobrou omáčkou sa ako príloha vynikajúco hodia knedle. Veď aká by už bez nich bola sviečková, či...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Parené knedle
Parená knedľa úžasne mäkká a jemná ako pavučinka! Táto knedľa na MINERÁLKE je perfektná, geniálne triky, ako sa vždy podarí
Takto pripravíte vždy krásne jemnú a nadýchanú parenú knedľu! Máme pre vás perfektný recept a zopár trikov,...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: