Pridať recept

Ovocný koláč s mrveničkou

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
hladká múka
200 g
maslo
120 g
trstinový cukor

Plnka:

750 g
lesné ovocie
80 g
trstinový cukor
3 PL
strúhanka

postup

1.
V miske rukami spracujeme všetky suroviny na mrveničku, ktorej základom je dobre vychladené maslo.
 
2.
Ovocie si umyjeme, osušíme a premiešame ho s cukrom. Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme ovocím. Zasypeme ho mrveničkou, vložíme do rúry a pri teplote 170°C pečieme koláč cca 45 minút.
3.
Upečený ho necháme v mise chvíľu vychladnúť, podávame samostatne najlepšie priamo z misy. Vynikajúco chutí s vanilkovou zmrzlinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať