Narodeninový koláč z krehkého cesta
10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
150
g
zmäknuté maslo
250
g
hladká múka
80
g
práškový cukor
2
ks
žĺtok
2
PL
kakao
1
štipka
soľ
Plnka:
100
g
marmeláda
100
ml
mlieko
100
g
zmäknuté maslo
80
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
20
g
hladká múka
200
g
biela čokoláda
postup
1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne primiešame žĺtky a ostatné sypké suroviny. Z cesta vytvarujeme guľu, zbalíme ju do fólie a vložíme na chvíľu do chladničky.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vložíme ho do formy tak, aby zakrývalo aj okraje. Poprepichujeme ho vidličkou a vložíme do rúry. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút. Vychladnutý korpus potrieme marmeládou podľa chuti.
3.
Na maslový krém si uvaríme kašu z mlieka a hladkej múky. Za stáleho miešania túto zmes privedieme k varu a varíme, dokým nebude hustá. V mise vyšľaháme maslom s cukrom do peny, postupne primiešame kašu z múky. Krém šľaháme cca 10 minút, dokým nebude pevný a nadýchaný. Nakoniec doň vmiešame rozlámanú čokoládu.
4.
Na korpus navrstvíme maslový krém a koláč uložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.