Pridať recept

Koláč z krehkého cesta s panna cottou a ovocným želé

Koláč z krehkého cesta s panna cottou a ovocným želé
Zdroj: dreamstime
8
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

110 g
maslo
50 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
40 g
mlieko
170 g
hladká múka
30 g
mandľová múka
1 štipka
soľ

Panna cotta:

250 g
smotana na šľahanie
50 g
práškový cukor
1/2 ks
vanilkový lusk
1 KL
citrónová šťava
10 g
plátková želatína

Želatína:

500 g
jahody
50 g
krupicový cukor
10 g
červená želatína

postup

1.
Všetky suroviny na cesto musia mať izbovú teplotu. Obe múky zmiešame so soľou. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne primiešame žĺtok a po troškách mlieko. Na záver primiešame múku.
 
2.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy tak, aby zakrývalo aj boky formy. Formu vložíme na 30 minút do mrazničky. Pred pečením na cesto položíme papier na pečenie a naň nasypeme fazule. pečieme pri teplote 170°C cca 15 minút. Potom záťaž aj papier dáme dole a pečieme ešte 15 minút.
3.
Želatínu namočíme do malého množstva studenej vody a necháme ju 10 minút napučať. Smotanu spolu s cukrom, citrónovou šťavou a semienkami z vanilkového lusku ohrejeme. Smotana však nesmie prejsť varom! Dobre v nej rozmiešame vyžmýkanú želatínu a za občasného premiešania necháme zmes vychladnúť. Keď začne hustnúť, nalejeme ju na vychladnutý korpus a vložíme do chladničky.
4.
Želatínu s cukrom a vodou pripravíme podľa návodu na obale. Na panna cottu uložíme jahody, zalejeme ich trošku vychladnutou želatínou a koláč opäť vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...