Pridať recept

Pohánkovo-kešu raw kaša

ingrediencie

1 hrsť
pohánka
1 hrsť
kešu oriešky
1 ks
banán
1 PL
drvené raw kakaové bôby

postup

Ak sa chystáte na niečo zdravé, raňajky či olovrant alebo len taká dobrota plná proteínov, toto sa vám bude páčiť. Ste zvyknutí na chuť surovej pohánky? Pohánka má totiž ľahučko železitú príchuť. Ale keď ju zlievate a premývate, kým vo vode mäkne, zostane v nej len oriešková. Naviac v kaši nebude sama, ostatné chute sú tiež dosť výrazné, pekne sa spoja a každá má aj pre telo svoj význam. Pohánka je silno zásaditá, napomáha acidobázickej rovnováhe tela. Neobsahuje lepok a pre trávenie je ľahšia. Kešu orechy môžete nahradiť aj mandľami, ale má vysoký obsah horčíka, podobne ako banán, ktorým doplníme ľahšiu konzistenciu, Kakaovými bôbmi v surovom stave doplníme antioxidanty a tým je dielo hotové. Celkový nutričný význam je samozrejme oveľa širší.

1.

TIP: Pohánku máčame asi 8h s tým, že po každých dvoch prelievame studenou vodou. Pohánka má byť namočená vo vode, sem – tam ju aj premiešame pri premývaní.

 
2.

Postup je úplne jednoduchý - všetko vymixujeme do konzistencie, ktorá sa nám najviac páči.

3.

Ak by vám bola kaša málo sladká, pridajte za lyžicu javorového sirupu alebo agáve.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zimná krupicová kaša bez lepku, cukru a laktózy
Zima v kuchyni vôbec nemusí byť bezfarebná. Nám farby chutia už od rána, začíname vždy so smoothie. Cez...