Pridať recept

Krehký pomarančový koláč

10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

170 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
80 g
maslo
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 PL
pomarančová kôra

Krém:

300 g
mäkký tvaroh
300 g
grécky jogurt
70 g
práškový cukor
50 ml
pomarančová šťava
1 PL
pomarančová kôra
1 balíček
želatínový stužovač za studena Dr Oetker
2 ks
pomaranč na ozdobu

postup

1.
Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme guľu a vložíme ju zabalenú do potravinárskej fólie na hodinu do chladničky. Vychladnuté cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme ho na okrúhly plech. Položíme naň papier na pečenie, zasypeme ho fazuľami a pečieme 10 minút pri teplote 180°C. Potom dáme dole papier aj so záťažou a pečieme ešte 10 minút.
 
2.
Medzitým si v miske vyšľaháme tvaroh s jogurtom. Primiešame práškový cukor, pomarančovú kôru a šťavu. Nakoniec vmiešame želatínový stužovač za studena a hotový krém navrstvíme na vychladnutý korpus. Vrch koláč ozdobíme na kolieska nakrájaným pomarančom a koláč uložíme stuhnúť aspoň na 4 hodiny do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať