Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
vykostené kuracie stehno
1 kg
mrkva
1 ks
cibuľa
4 ks
zemiak
2 ks
petržlen
3 strúčiky
cesnak
2 dl
suché víno
soľ
čierne mleté korenie
sladká mletá paprika

postup

1.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
2.
Nakrájanú zeleninu a zemiaky uložíme na suchý väčší plech. Pridáme očistený na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Uložíme ho na zeleninu a posypeme červenou mletou paprikou. Nakoniec podlejeme vínom.
4.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Podávame s prílohou, ale niekomu bude stačit aj pečená mrkva spod mäska. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...