Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
vykostené kuracie stehno
1 kg
mrkva
1 ks
cibuľa
4 ks
zemiak
2 ks
petržlen
3 strúčiky
cesnak
2 dl
suché víno
soľ
čierne mleté korenie
sladká mletá paprika

postup

1.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
2.
Nakrájanú zeleninu a zemiaky uložíme na suchý väčší plech. Pridáme očistený na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Uložíme ho na zeleninu a posypeme červenou mletou paprikou. Nakoniec podlejeme vínom.
4.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Podávame s prílohou, ale niekomu bude stačit aj pečená mrkva spod mäska. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...