Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
300 ml
voda
2 ks
banán
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
slivkový džem
1/2 KL
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Pohánku premyjeme a dáme variť do vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minuty a potom vypneme. Utierkou prikryjeme hrniec a necháme odpočívať 15 minút. Pohánka takýmto krátkým varením nestratí cenné látky a i tak bude dostatočne mäkká.
2.
K uvarenej pohánke primiešame žĺtka, roztlačený banán a vanilkový cukor.
3.
Zmes natlačíme do obdĺžnikovej formy. Ak máme silikónovú, nemusíme ju ničím mazať. V opačnom prípade použijeme na vymazanie formy maslo (alebo Heru) a múku. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 15 minút.
4.
Predpečený nákyp vyberieme z rúry, potrieme džemom/lekvárom a uložíme na vrch kolieska banánu.
5.
Nakoniec nákyp prikryjeme vyšľahaným snehom z dvoch bielkov.
6.
Nákyp vložíme do rúry na 10 minút a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme ho trochu vychladnúť a podávame teplé alebo stuhnuté z chladničky.
7.
Nákyp nieje veľmi sladký, takže doporučujem pre veľkých maškrtníkov osladiť cesto väčším množstvom cukru/medu. Pred podávaním môžeme nákyp poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť ovocím. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...