Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
300 ml
voda
2 ks
banán
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
slivkový džem
1/2 KL
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Pohánku premyjeme a dáme variť do vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minuty a potom vypneme. Utierkou prikryjeme hrniec a necháme odpočívať 15 minút. Pohánka takýmto krátkým varením nestratí cenné látky a i tak bude dostatočne mäkká.
2.
K uvarenej pohánke primiešame žĺtka, roztlačený banán a vanilkový cukor.
3.
Zmes natlačíme do obdĺžnikovej formy. Ak máme silikónovú, nemusíme ju ničím mazať. V opačnom prípade použijeme na vymazanie formy maslo (alebo Heru) a múku. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 15 minút.
4.
Predpečený nákyp vyberieme z rúry, potrieme džemom/lekvárom a uložíme na vrch kolieska banánu.
5.
Nakoniec nákyp prikryjeme vyšľahaným snehom z dvoch bielkov.
6.
Nákyp vložíme do rúry na 10 minút a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme ho trochu vychladnúť a podávame teplé alebo stuhnuté z chladničky.
7.
Nákyp nieje veľmi sladký, takže doporučujem pre veľkých maškrtníkov osladiť cesto väčším množstvom cukru/medu. Pred podávaním môžeme nákyp poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť ovocím. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...