Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingový pletenec

eruska25
eruska25
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
500 ml
mlieko
2 kocky
droždie
1 štipka
soľ
5 PL
olej
3 ks
vaječné bielka
150 g
cukor

Plnka

500 ml
mlieko
2 balíčky
cokoladovy puding DROetker
200 g
cukor
2 PL
kakao
250 g
palmarín

Na potretie

3 ks
žltka
2 PL
olej

postup

Veľmi chutný čokoládový kysnutý závin. U nás najobľúbenejší.
1.
Podľa rozpisu urobíme 4 pletence. Ja som robila polovičnú dávku.
2.
Múku preosejeme, pridáme kvások, sneh z bielkov a všetko podľa rozpisu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Počas kysnutia si uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame palmarín.
4.
Cesto rozdelíme na 4 kúsky. Vyvaľkáme, natrieme pudingom, zrolujeme a dva navzájom zatočíme.
6.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 25 minút. Ešte teplé potrieme olejom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...