Pridať recept

Huspenina

10
porcií
240
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčové koleno
2 ks
bravčová paprčka
500 g
bravčové kože
500 g
bravčové pliecko
20 ks
celé čierne korenie
10 ks
celé nové korenie
3 ks
bobkový list
4 vetvičky
čerstvý tymián
2 ks
cibuľa
10 strúčikov
cesnaku
5 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1/2 ks
zeler
4 ks
natvrdo uvarené vajce
podľa chuti
soľ, ocot

postup

1.
Dva dni pred prípravou huspeniny namočíme kolená, papričky a kože do silného slaného roztoku z vody a soli. Uložíme ich do chladničky, po dvoch dňoch kusy mäsa vyberieme a dobre umyjeme, Dáme ich do 5 litrového hrnca, zalejeme čistou vodou a dáme variť. Taktiež ich nemusíme deň vopred máčať do slaného nálevu, iba ich dať variť.
 
2.
Do hrnca pridáme čierne a nové korenie, bobkové listy a tymián. Keď voda začne vrieť, zmiernime plameň, pridáme očistené cibule prekrojené na polovice a strúčiky cesnaku. Dochutíme soľou, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 2 hodiny.
3.
Priebežne odstraňujeme tvoriacu sa penu, nemiešame. Keď sa mäso začne oddeľovať od kosti, pridáme umyté bravčové pliecko a očistenú zeleninu. Ďalej pomaly varíme na miernom ohni, keď je zelenina uvarená, vyberieme ju a všetko ostatné ďalej varíme.
4.
V čiastočne zakrytom hrnci varíme huspeninu dovtedy, kým sa mäso celkom neoddelí od kosti. Bude to trvať cca 4 hodiny. Keď je uvarená, pridáme soľ a ocot podľa chuti. Či je huspenina hotová zistíme tak, že si kvapneme trošku na tanierik a v chladničke by mala za pár minút stuhnúť.
5.
Uvarenú zeleninu aj vajíčka nakrájame na menšie kúsky. Mäso tiež nakrájame, rozdelíme do misiek alebo tanierov. Zalejeme precedenou huspeninou a odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chicken galantine with vegetables
Aspik na veľkonočnú hostinu
Milovaný i zatracovaný aspik. Objavte jeho kúzlo a praktické využitie pri príprave sviatočných pokrmov.
Domáca tlačenka
Pripravte si domácu tlačenku: Je to veľmi jednoduché a chutí vynikajúco
Tlačenku môžeme pokojne zaradiť medzi tie retro jedlá, ktoré sa v poslednom období opäť vracajú na scénu...
Veľkonočné pochúťky
Vajíčkové špeciality na veľkonočný stôl: Plnka, aspik, tlačenka i fantastická chrenová polievka s vajcom
Z vajec môžete okrem veľkonočnej hrudky pripraviť aj iné sviatočné pochúťky. Tu je prierez tými...
5 zásad, ktoré sa vyplatí dodržať pri príprave aspiku
5 zlatých rád, ktoré zabezpečia, že vám aspik vždy vyjde na jednotku!
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...