Pridať recept

Domáce oškvarky

ingrediencie

1,5 kg
bravčová slanina
50 ml
polotučné mlieko
podľa chuti
soľ

postup

1.
Slaninu nakrájame na približne rovnaké kocky alebo pásiky. Osolíme ich a rukami premiešame. V ťažkej liatinovej panvici začneme pokrájanú slaninu vytápať. Na úplnom začiatku ju podlejeme troškou vody, prikryjeme pokrievkou. Kocky slaniny sa za chvíľu zväčšia.
 
2.
Za stáleho miešania pri nízkej teplote ju opekáme. Priebežne odoberáme masť, ktorú lejeme cez sito do hrnca alebo pohára na zaváranie.
3.
Keď v panvici zostanú len oškvarky, pridáme mlieko v izbovej teplote. Odstavíme ich a povytláčame vareškou. Masť, ktorá z nich vytečieme dáme do inej nádoby, lebo táto je zmiešaná s mliekom. Hodí sa na pagáče.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať