Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený krupicový koláč so slivkami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 ml
voda
80 g
sušený sójový nápoj
100 g
krupica
1 PL
med

Plnka

200 ml
kyslá smotana
100 g
horká čokoláda
2 PL
kakao
2 ks
slivka

postup

1.
Z vody a sušeného nápoja vyrobíme sójové mlieko, ktoré necháme v panvici ohriať. Pridáme med a privedieme mlieko k varu.
2.
Do vriaceho mlieka prisypeme krupicu a miešame do zhustnutia.
3.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s kyslou smotanou a kakaom.
4.
Uvarenú krupicu necháme trochu vychladnúť a potom ju preložíme do malej okrúhlej formy, ktorú sme jemne potreli olejom. Vrch uhladíme a vylejeme na krupicu plnku.
5.
Slivky rozkrojíme na plátky a ozdobíme nimi vrch koláča. Necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa. Podávame ako zdravé raňajky alebo ako dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...