Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Nepečený krupicový koláč so slivkami

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 ml
voda
80 g
sušený sójový nápoj
100 g
krupica
1 PL
med

Plnka

200 ml
kyslá smotana
100 g
horká čokoláda
2 PL
kakao
2 ks
slivka

postup

1.
Z vody a sušeného nápoja vyrobíme sójové mlieko, ktoré necháme v panvici ohriať. Pridáme med a privedieme mlieko k varu.
2.
Do vriaceho mlieka prisypeme krupicu a miešame do zhustnutia.
3.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s kyslou smotanou a kakaom.
4.
Uvarenú krupicu necháme trochu vychladnúť a potom ju preložíme do malej okrúhlej formy, ktorú sme jemne potreli olejom. Vrch uhladíme a vylejeme na krupicu plnku.
5.
Slivky rozkrojíme na plátky a ozdobíme nimi vrch koláča. Necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa. Podávame ako zdravé raňajky alebo ako dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...