Pridať recept

FOTORECEPT: Jablkovo-mrkvový vegan závin

Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

Cesto

250 g
celozrnná špaldová múka
1 PL
kokosový olej
1/2 ks
banán
100 ml
vlažná voda
štipiek
soľ

Náplň

5 ks
jablko
5 ks
mrkva
2 ks
vanilkový cukor
200 g
sušené figy
100 g
nasekané vlašské orechy
50 g
mleté vlašské orechy
2 KL
mletá škorica
kokosový olej na potretie

postup

Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Špaldovú múku preosejeme cez sito a potom do nej urobíme malú jamku. Do nej nalejeme vodu, pridáme polovicu banánu (použila som miesto 1 žĺtka), soľ a kokosový olej. Vidličkou banán roztlačíme a pomaly všetko miešame, až sa nám začne vytvárať tuhé cesto. Rukami miesime cca 10 min. a hotové cesto necháme odležať na teplom mieste, medzitým ako si budeme pripravovať plnku.
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Jablká a mrkvu ošúpeme, očistíme a nastrúhame na tenké plátky.
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
3.
Cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na pomúčenej utierke na tenký plát. Cesto by malo mať veľkosť cca 30x40 cm.
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
4.
Cesto potrieme zľahka rumom a posypeme polovicou mletých orechov. Na ne poukladáme polovicu jabĺk a mrkvy, posypeme nadrobno nakrájanými sušenými figami a nasekanými orechami. Ak nám zvýšil banán, môžeme ho do plnky pridať tiež. Všetko posypeme jedným vanilkovým cukrom a 1 KL škoricou.
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
5.
Okraje preložíme a stočíme celý závin, tak aby nám spoj ostal dole. Opatrne závin preložíme na papierom vystlaný plech. To isté urobíme s druhou časťou cesta.
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
6.
Oba záviny pred pečením potrieme kokosovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry.
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
7.
Záviny pečieme pri teplote 160 stupňov 35 - 40 minút. Necháme poriadne vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Fotorecept: Jablkovo-mrkvový vegan závin
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať