Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Nepečený makovo-tofu koláč

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

100 g
vlašské orechy
200 g
sušené figy
1 PL
voda

Plnka

400 g
biele tofu
50 g
mak celý
3 PL
med
50 ml
sójové mlieko

postup

1.
Orechy so sušenými figami posekáme najemno v kuchynskom robote alebo inom sekáčiku. Miesto fíg môžeme použiť aj sušené hrozienka/brusnice.
3.
Pripravíme si plnku: Do mixéra dáme tofu syr nakrájaný na kocky, med a mlieko. Mixujeme, pokým nám nevznikne hladká hustejšia kaša.
4.
Mak pomelieme a pridáme ho do hotového krému. Všetko spolu vymixujeme dohladka. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Ak sa nám zdá málo sladký, pridáme med.
5.
Makový krém natrieme na korpus a dáme do chladničky zatuhnúť, ideálne do druhého dňa.
6.
Podávame na raňajky alebo ako dezert ku kávičke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...