Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makovo-tofu koláč

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

100 g
vlašské orechy
200 g
sušené figy
1 PL
voda

Plnka

400 g
biele tofu
50 g
mak celý
3 PL
med
50 ml
sójové mlieko

postup

1.
Orechy so sušenými figami posekáme najemno v kuchynskom robote alebo inom sekáčiku. Miesto fíg môžeme použiť aj sušené hrozienka/brusnice.
3.
Pripravíme si plnku: Do mixéra dáme tofu syr nakrájaný na kocky, med a mlieko. Mixujeme, pokým nám nevznikne hladká hustejšia kaša.
4.
Mak pomelieme a pridáme ho do hotového krému. Všetko spolu vymixujeme dohladka. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Ak sa nám zdá málo sladký, pridáme med.
5.
Makový krém natrieme na korpus a dáme do chladničky zatuhnúť, ideálne do druhého dňa.
6.
Podávame na raňajky alebo ako dezert ku kávičke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...