Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makovo-tofu koláč

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

100 g
vlašské orechy
200 g
sušené figy
1 PL
voda

Plnka

400 g
biele tofu
50 g
mak celý
3 PL
med
50 ml
sójové mlieko

postup

1.
Orechy so sušenými figami posekáme najemno v kuchynskom robote alebo inom sekáčiku. Miesto fíg môžeme použiť aj sušené hrozienka/brusnice.
3.
Pripravíme si plnku: Do mixéra dáme tofu syr nakrájaný na kocky, med a mlieko. Mixujeme, pokým nám nevznikne hladká hustejšia kaša.
4.
Mak pomelieme a pridáme ho do hotového krému. Všetko spolu vymixujeme dohladka. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Ak sa nám zdá málo sladký, pridáme med.
5.
Makový krém natrieme na korpus a dáme do chladničky zatuhnúť, ideálne do druhého dňa.
6.
Podávame na raňajky alebo ako dezert ku kávičke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...