Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany

Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

1,2 kg
kuracia pečeň
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 zväzok
kôpor
400 ml
ovsená smotana
200 ml
sójové mlieko
1 PL
olej
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
2 PL
ocot

postup

Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Kuraciu pečeň umyjeme a nakrájame na cca 1 cm kusy. Cibuľu nakrájame na pásiky a na oleji ju osmažíme dohneda. Potom k nej pridáme pečienku a zprudka osmažíme. Po cca 5 minútach pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Panvicu prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave cca 30 minút.
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Zdroj: hanus_prg
 
2.
V malom hrnci zohrejeme mlieko so smotanou. Pridáme nasekaný kôpor, 1 KL soli a čierne mleté korenie. Privedieme k varu a na miernom plameni povaríme 5 minút.
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Zdroj: hanus_prg
3.
Po 30-tich minútach dusenia pečienku osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Potom k nej prilejeme omáčku a spolu povaríme ešte 5 minút.
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Zdroj: hanus_prg
4.
Nakoniec prilejeme 2 PL alebo i viac octa podľa chuti. Podávame s ryžou alebo hranolkami. Dobrú chuť!
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Fotorecept: Kuracia pečeň s kôprovou omáčkou z ovsenej smotany
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať