Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gratinované zemiaky

Galbani
Galbani
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
50 g
strúhanka
3 balíčky
mozzarella Galbani
100 g
dusená šunka
1 podľa chuti
olivový olej
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 podľa chuti
sušené bylinky

postup

1.
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť.
2.
Olúpte ich a nakrájajte na rovnomerné plátky. Do zapekacej misky klaďte striedavo vrstvu zemiakov, vrstvu na plátky nakrájanej mozzarelly a nasekanej šunky. Priebežne zemiaky osoľte, prípadne inak okoreňte podľa chuti.
3.
Zakončite vrstvou zemiakov.
4.
Posypte strúhankou a 30 minút zapekajte v rúre pri 180 ° C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...