Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gratinované zemiaky

Galbani
Galbani
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
50 g
strúhanka
3 balíčky
mozzarella Galbani
100 g
dusená šunka
1 podľa chuti
olivový olej
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 podľa chuti
sušené bylinky

postup

1.
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť.
2.
Olúpte ich a nakrájajte na rovnomerné plátky. Do zapekacej misky klaďte striedavo vrstvu zemiakov, vrstvu na plátky nakrájanej mozzarelly a nasekanej šunky. Priebežne zemiaky osoľte, prípadne inak okoreňte podľa chuti.
3.
Zakončite vrstvou zemiakov.
4.
Posypte strúhankou a 30 minút zapekajte v rúre pri 180 ° C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...