Pridať recept

FOTORECEPT: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou

Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica

ingrediencie

330 g
špaldová hladká múka
7 g
sušené droždie
40 g
maslo
300 ml
ryžové mlieko
ovocný džem
1 kg
hrušky
1 balíček
škoricový cukor

Posýpka

100 g
mak
100 g
špaldová hladká múka
50 g
maslo
50 g
cukor

postup

Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
 
1.
Múku, sušené droždie a maslo dáme do misky. Postupne pridávame teplé mlieko a spracujeme rukami tuhé cesto. Odložíme na teplé miesto na 30 minút.
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
 
2.
Zatiaľ čo nám bude cesto kysnúť, prichystáme si hrušky: Odstránime jadierka a nakrájame ich na pásiky. Vložíme do misy a posypeme škoricovým cukrom. Necháme odstáť aspoň 20 minút.
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a premiestnime na maslom vymastený a múkou vymúčený plech na pečenie.
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
4.
Vrch cesta potrieme ľubovoľným džemom (ja som použila marhuľový) a poukladáme vedľa seba marinované hrušky. Necháme ešte podkysnúť 10 minút.
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
5.
Pripravíme si posýpku, a to spojením masla, cukru, maku a múky. Ak náhodou nebudete mať dostatočne sypkú posýpku, pridajte viac múky.
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
6.
Posýpku potom navrstvíme na hrušky a vložíme koláč do rúry vyhriatej na 200 stupňov, a to na cca 30-40 minút.
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Fotorecept: Hruškový špaldový koláč s makovou posýpkou
Zdroj: vacica
7.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať