FOTORECEPT: Makrobiotická polievka z tekvice Hokaido
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
tekvica Hokaido
1
ks
mrkva
2
PL
červená šošovica
1
ks
cibuľa
2
PL
panenský olivový olej
1
KL
sójová omáčka Kikkoman
3
ks
bobkový list
3
ks
korenie nové cel
3
ks
korenie čierne celé
podľa chuti
morské soľ
postup
Spracovávam tekvičky Hokaido. Dnes som si uvarila zdravú makrobiotickú polievočku. Je vynikajúca.
1.
Suroviny na prípravu polievky.
2.
Tekvičku umyjeme, rozkrojíme, jadierka vyberieme (nelúpeme) a nakrájame ju na kocôčky.
3.
Na olivovom oleji mierne orestujeme veľkú cibuľu so soľou...Keď je cibuľa do sklovita, pridáme koreniny a podlejeme vodou.
4.
Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.
5.
.. nakrajanú tekvičku a umytú červenú šošovicu.
6.
Varíme, pokiaľ nie je tekvica, mrkva a šošovica uvarené. Bobkový list a celé korenie vyberieme.
7.
...pridáme 1KL sójovej omáčky pre chuť. Nakoľko ideme mixovať, alebo pasírovať tekvicu v polievočke, vyberieme si uvarenú mrkvu na tanierik.
8.
Ja som tekvicu len roztlačila (nemixovala)...
9.
..vložila som si mrkvu nazad do polievky, posypala som sušenou petržlenovou vňaťou a dala som sa do jedla. K tejto skvelej makrobiotickej polievočke jeme celozrnné pečivo, alebo chlebík
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.