Pridať recept

FOTORECEPT: Vegánske palacinky bez vajec

Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

700 ml
ryžové mlieko
300 g
špaldová hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
2 KL
kypriaci prášok do pečiva

postup

Mysleli ste si do teraz, že na palacinky potrebujete vajcia? OMYL! Ja som na ne raz dostala neuveriteľnú chuť ale v chladničke ani jedno vajíčko... tak som si vygooglila tieto úplne božské palacinky a mám pocit, že od tej chvíle, čo som ich vyskúšala, ani iné robiť nebudem :)
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Rozrobíme si 500 ml ryžového mlieka s teplou vodou.
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Do misy dáme preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor a soľ. Samozrejme, že môžete použiť aj klasické mlieko ale v tom prípade už palacinky nebudú vegánske :)
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Mlieko vylejeme do múky a poriadne premiešame aby nám nezostali hrudky.
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Palacinky opekáme z oboch strán na panvici bez oleja. Ak máte panvicu, na ktorej sa zvykne jedlo pripaľovať, kvapnite na dno trošku oleja. Palacinka bude z jednej strany vtedy hotová, ak vznikne na povrchu množstvo dierok.
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Už len naplniť palacinky džemami a môžeme jesť! Dobrú chuť!
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Fotorecept: Vegánske palacinky bez vajec
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.10.2015 20:26 | |
+4 -100
Všetko pekné, sójový nápoj bežná náhrada kravského mlieka, ale že by sa dala sója dojiť aby bolo z toho mlieko?? :/
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.