Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Fazuľová polievka a´la minestrone

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
6
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

700 g
rajčiny
200 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
420 g
sterilizovaná biela fazuľa
1 KL
cukor
2 ks
mrkva
200 g
zeler
2 strúčiky
cesnak
300 g
biela kapusta
1 liter
zeleninový vývar
1 ks
zemiak
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
nastrúhaný parmezán

postup

1.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme rajčiny nakrájané na malé kocky.
2.
Pridáme 1 KL cukru, 1 KlLmletého čierneho korenia 1,5 Kl soli a dusíme na miernom ohni 30 minút.
3.
Potom rajčinovú zmes prepasírujeme aby nám zostala iba čistá omáčka.
4.
V hrnci orestujeme na oleji cca 5 minút nakrájaný zeler, kapustu, zemiak a mrkvu.
6.
Pridáme prelisovaný cesnak a dusíme všetko pokým zeleninka zmäkne.
7.
Na oleji v ďalšom hrnci orestujeme nakrájané šampiňóny (asi 5 minút).
12.
Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...