Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kysnutý slivkový koláč s pudingom

dorisa
dorisa
12
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
múka polohrubá
100 ml
rozpustený tuk na pečenie Palmarín
1 ks
žĺtok
150 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
1 PL
cukor
1 ks
sušené droždie droetker
1 štipka
soľ
plnka
200 ml
smotana kyslá
200 ml
mlieko
1 balíček
smotanový pudingový prášok DrOetker
1 ks
vajce
2 PL
cukor
500 g
slivky

postup

Výborný, vláčny, vlhký kysnutý ovocný koláčik s pudingom. Lepší slivkový koláč som ešte nejedla.
2.
Do mlieka vmiešame droždie, pridáme 1PL cukru, necháme postáť cca 10minút. Do misky dáme múku, vanilkový cukor, žĺtok
4.
Vypracujeme cesto. Dáme ho vykysnúť na teplé miesto aj na hodinu. Medzitým si vyhrejeme rúru na 200 stupňov.
6.
Pripravíme si plech. Ja som zvolila dva menšie. Vymažeme ich tukom. Cesto prenesieme na dosku a rozvaľkáme ho na veľkosť plechov.
7.
Cesto vložíme do plechov, dala som aj po stranách, nakoľko budeme liať tekutú zmes na puding.
8.
Na cesto poukladáme slivky. Dala som aj jedno jabĺčko pomedzi.
10.
Kým sa koláč piekol,sme si urobili zálievku...z mlieka, smotany, vajca, cukru a pudingovým práškom smotanovej príchute.
11.
Touto zálievkou zalejeme koláčik a dáme ho dopiecť do rúry, s tým, že znížime teplotu na 180 a pečieme ešte asi 15 minút.
12.
Koláčik je upečený. Vrch posypme škoricou. Rozkájame na kúsky.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...