Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečená čokoládovo-ovsená kaša so snehom

hanus_prg
hanus_prg
1
porcia
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

40 g
ovsené vločky
20 g
horká čokoláda
100 ml
voda
1
banán
1
vaječný bielok

postup

1.
Ovsené vločky namočíme aspoň na hodinu do 100 ml vody.
2.
Po namočení k nej pridáme roztopenú horkú čokoládu a popučený banán.
3.
Malú zapekaciu misku vymažeme kokosovým olejom a kašu do nej vylejeme. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút.
4.
Z vaječného bielka si medzitým vyšľaháme tuhý sneh. Po 10-tich minútach sneh navrstvíme na predpečenú kašu a dopečieme pri teplote 180 stupňov 7 minút.
5.
Podávame ako teplé raňajky, alebo necháme kašu vychladiť na pár hodín a máme výdatný popoludňajší dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...