Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Zapečená čokoládovo-ovsená kaša so snehom

hanus_prg
hanus_prg
1
porcia
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

40 g
ovsené vločky
20 g
horká čokoláda
100 ml
voda
1 ks
banán
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
Ovsené vločky namočíme aspoň na hodinu do 100 ml vody.
2.
Po namočení k nej pridáme roztopenú horkú čokoládu a popučený banán.
3.
Malú zapekaciu misku vymažeme kokosovým olejom a kašu do nej vylejeme. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút.
4.
Z vaječného bielka si medzitým vyšľaháme tuhý sneh. Po 10-tich minútach sneh navrstvíme na predpečenú kašu a dopečieme pri teplote 180 stupňov 7 minút.
5.
Podávame ako teplé raňajky, alebo necháme kašu vychladiť na pár hodín a máme výdatný popoludňajší dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...