Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečená čokoládovo-ovsená kaša so snehom

hanus_prg
hanus_prg
1
porcia
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

40 g
ovsené vločky
20 g
horká čokoláda
100 ml
voda
1 ks
banán
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
Ovsené vločky namočíme aspoň na hodinu do 100 ml vody.
2.
Po namočení k nej pridáme roztopenú horkú čokoládu a popučený banán.
3.
Malú zapekaciu misku vymažeme kokosovým olejom a kašu do nej vylejeme. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút.
4.
Z vaječného bielka si medzitým vyšľaháme tuhý sneh. Po 10-tich minútach sneh navrstvíme na predpečenú kašu a dopečieme pri teplote 180 stupňov 7 minút.
5.
Podávame ako teplé raňajky, alebo necháme kašu vychladiť na pár hodín a máme výdatný popoludňajší dezert. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...