Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu-kávový koláč s jablkami

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
Hera
100 g
mleté ovsené vločky
150 g
celozrnná špaldová múka
3 PL
voda
1 ks
vanilkový cukor

Plnka č.1

2 ks
jablko

Plnka č.2

3 PL
kokosový olej
3 PL
cukor
1 KL
škorica mletá
3 ks
banán
1 dl
silná čierna káva
200 g
biele tofu
2 PL
rum
2 PL
med

Posýpka

2 PL
kokos
3 PL
maslo
2 PL
cukor
2 PL
celozrnná špaldová múka

postup

1.
Najskôr si uvaríme silnú kávu = 1 KLkávy zalejeme 1 dl vody. Kávu necháme celkom vychladnúť.
2.
Kokosový olej zohrejeme na panvici, prisypeme cukor so škoricou a keď začne cukor karamelizovať, pridáme na kolieska nakrájané banány.
3.
Smažíme cca 7 minúty. Banány sa začnú pomaly rozpadať, ale to vôbec nevadí.
4.
Nakoniec prilejeme rum a odstavíme z ohňa. Zmes necháme vychladnúť.
5.
Po vychladnutí dáme zmes do mixéra, pridáme na kocky nakrájaný tofu syr, med a kávu.
6.
Šlaháme, až nám vznikne krásne hladký polotuhý krém.
7.
Z masla, múky, cukru, ovsených vločiek a vody spracujeme tuhšie cesto, ktoré natlačíme do okrúhlej formy s priemerom 21 cm (formu som predtým vymazala kokosovým olejom).
8.
Jablká ošúpeme a najemno nastrúhame. Trochu vody z nich vylejeme. Na cesto vo forme nasypeme 1 PL mletých ovsených vločiek a rozotrieme na neho jablká. Môžeme použiť aj zavárané strúhané jablká, tie budú ale o niečo sladšie, takže pozor pri doslaďovaní tofu plnky, aby nebol koláč príliš sladký.
9.
Na jablká rozotrieme tofu plnku. Z kokosu, múky, masla a cukru vypracujeme rukami posýpku a posypeme ňou vrch koláča. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Koláč necháme do druhého dňa v chladničke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...