Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu-kávový koláč s jablkami

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
Hera
100 g
mleté ovsené vločky
150 g
celozrnná špaldová múka
3 PL
voda
1 ks
vanilkový cukor

Plnka č.1

2 ks
jablko

Plnka č.2

3 PL
kokosový olej
3 PL
cukor
1 KL
škorica mletá
3 ks
banán
1 dl
silná čierna káva
200 g
biele tofu
2 PL
rum
2 PL
med

Posýpka

2 PL
kokos
3 PL
maslo
2 PL
cukor
2 PL
celozrnná špaldová múka

postup

1.
Najskôr si uvaríme silnú kávu = 1 KLkávy zalejeme 1 dl vody. Kávu necháme celkom vychladnúť.
2.
Kokosový olej zohrejeme na panvici, prisypeme cukor so škoricou a keď začne cukor karamelizovať, pridáme na kolieska nakrájané banány.
3.
Smažíme cca 7 minúty. Banány sa začnú pomaly rozpadať, ale to vôbec nevadí.
4.
Nakoniec prilejeme rum a odstavíme z ohňa. Zmes necháme vychladnúť.
5.
Po vychladnutí dáme zmes do mixéra, pridáme na kocky nakrájaný tofu syr, med a kávu.
6.
Šlaháme, až nám vznikne krásne hladký polotuhý krém.
7.
Z masla, múky, cukru, ovsených vločiek a vody spracujeme tuhšie cesto, ktoré natlačíme do okrúhlej formy s priemerom 21 cm (formu som predtým vymazala kokosovým olejom).
8.
Jablká ošúpeme a najemno nastrúhame. Trochu vody z nich vylejeme. Na cesto vo forme nasypeme 1 PL mletých ovsených vločiek a rozotrieme na neho jablká. Môžeme použiť aj zavárané strúhané jablká, tie budú ale o niečo sladšie, takže pozor pri doslaďovaní tofu plnky, aby nebol koláč príliš sladký.
9.
Na jablká rozotrieme tofu plnku. Z kokosu, múky, masla a cukru vypracujeme rukami posýpku a posypeme ňou vrch koláča. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút. Koláč necháme do druhého dňa v chladničke. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...