Pridať recept

Rezy žerbó

ingrediencie

Kvások

3 PL
mlieka
20 g
droždia
2 PL
kryštálového cukru

Cesto

450 g
polohrubej múky
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
280 g
Hery
trochu
tuk na vymastenie plechu

Posýpka

150 g
mletých orechov
150 g
kryštálového cukru
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
podľa chuti
slivkový lekvár

Poleva

podľa chuti
čokoláda
trochu
mlieka

postup

1.
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, vsypeme cukor a necháme v teple vykysnúť kvások. Do preosiatej múky pridáme kvások, vajce, žĺtok a pokrájanú Heru. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na tri časti. Prvú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený plech. Natrieme slivkovým lekvárom. Posýpku pripravenou zo zmesi orechov, kryštálového cukru a vanilínového cukru Dr. Oetker rovnomerne rozložíme po celej ploche. Položíme druhý plát cesta, opäť natrieme lekvárom, posypeme zmesou a prikryjeme posledným plátom cesta. Povrch cesta popicháme vidličkou, natrieme mliekom a dáme piecť na 20-25 min pri 200 stupňoch Celzia. Necháme vychladnúť a polejeme rozohriatou čokoládovou polevou.
Rezy žerbó
Rezy žerbó
Zdroj: sylweliee
 
2.
Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať