Pridať recept

Kysnuté kapustníky

25
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
polohrubá múka
2 ks
vajce
1 balíček
droždie sušené Dr Oetker
3 dl
mlieko
1,5 PL
olej
1,5 PL
cukor kryštálový
1/2 ČL
soľ
1/2 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
0,4 kg
Kapusta surová
1 balíček
škoricový cukor Dr Oetker
1 PL
maslo
1 PL
cukor práškový

postup

Kapustníky sú tradičnými slovenskými koláčami z kysnutého cesta na Hornom Považí. Iste ich však poznajú aj v iných častiach Slovenska pod iným názvom. Tento recept je pripravený nasladko z čerstvej kapusty ochutenej škoricovým cukrom.
1.
Do vlažného mlieka pridáme droždie, 1 ČL kryštálového cukru a necháme kvások vykysnúť. Do misy dáme preosiatu múku, prášok do pečiva, vajcia, olej, cukor a soľ a nakoniec vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, z ktorého hneď vypracujeme bochník.
 
2.
Po krátkej chvíľke ho rozvaľkáme a ihneď vykrajujeme pohárom kolieska. Do stredu každého vložíme lyžičku kapustovej plnky, ktorú pripravíme z nastrúhanej surovej kapusty podusenej na masle a zasypanej škoricovým cukrom.
3.
Kolieska uzatvoríme a otočíme uzatvorenou časťou naspodok. Vyformujeme placky a kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Hneď dáme piect do rúry na cca 20 minút. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať