Pridať recept

Domáce oškvarky

ingrediencie

1,5 kg
bravčová slanina
50 ml
polotučné mlieko
podľa chuti
soľ

postup

1.
Bravčovú slaninu nakrájame na cca rovnaké menšie kocky. Posypeme ju soľou a premiešame.
 
2.
V ťažkej liatinovej panvici začneme slaninu topiť. Na začiatku ju podlejeme troškou vody a prikryjeme pokrievkou. Kocky slaniny sa trochu zväčšia.
3.
Za stáleho miešania pri nízkej teplote opekáme slaninu. Priebežne z nej odoberáme masť, ktorú lejeme cez sitko do zaváracieho pohára.
4.
Keď v panvici ostanú len oškvarky, prilejeme mlieko. Odstavíme ich a v site povytláčame varechou prebytočnú masť. Túto masť však cedíme zvlášť, lebo je už zmiešaná s mliekom. Hodí sa do pagáčov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Oškvarky
Oškvarky sú poklad našej kuchyne: Fantastické recepty s kopcom chrumkavých oškvarkov
V minulosti pokladali oškvarky za jednu z najlepších pochúťok, ktorú milovali aj králi. Malé zlatisté...
Domáce oškvarky
Ako pripraviť výborné domáce oškvarky?
Príprava oškvarkov sa nám spája najmä s obdobím zabíjačiek. No pohodlne si ich vyrobíte aj doma a aspoň...
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.