Pridať recept

Dvojfarebné nutellové croissanty

ingrediencie

700 g
hladká múka špeciál
1 ks
vajce
4 PL
rastlinný olej
250 ml
vlažné mlieko
180 ml
biely jogurt
2 PL
kryštálový cukor
1/2 KL
soľ
2 PL
kakao
trochu
citrónová kôra
20 g
čerstvé droždie
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker

Na potretie

200 g
maslo

Na plnku

ks
nutella, čokoláda

postup

1.

Pripravíme si kvások v pohári zmiešame 100 ml vlažné mlieko, 1 kávovú lyžičku cukru, trochu múky a droždie a necháme vykysnúť. 

 
2.

Múku preosejeme, pridáme vajce, olej, jogurt, kryštálový cukor, soľ, zvyšné mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru, kvások a vypracujeme hladké cesto. 

3.

Rozdelíme ho na polovicu. Do jednej časti pridáme preosiate kakao, podľa potreby pridáme trochu mlieka a vymiesime. Obidve cestá necháme vykysnúť na teplom mieste.

4.

Každé vykysnuté cesto rozdelíme na šesť bochníčkov. Necháme 10 minút postáť. 

5.

Potom rozvaľkáme najskôr kakaový bochníček, potrieme rozpusteným maslom, potom bledý bochníček, potrieme maslom a pokračujeme kým uložíme striedavo šesť bochníčkov. Posledný je bledý, ten nenatierame.

6.

Na doske spolu rozvaľkáme na tenký kruh s priemerom 35- 40 cm. Rozdelíme nožom na 16 trojuholníkov. 

7.

Každý naplníme nutellou alebo kúskom čokolády, dobre pritlačíme aby nám plnka nevytiekla a zrolujeme od širšej časti k užšej.

8.

Tak isto postupujeme so zvyšnými šiestimi bochníčkami. Spolu máme 32 croissantov. 

9.

Pečieme na papieri na pečenie, teplota 200°C, do zlatista. Pred pečením potrieme mliekom. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať