Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku

Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

1,2 g
kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie

Cestíčko

1 kg
nahrubo nastrúhané zemiaky
4 ks
vajce
8 strúčikov
cesnaku
1 PL
majorán
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
10 PL
celozrnná špaldová múka

postup

1.
Kuracie rezne rozrežeme pozdĺžne na 2 časti a potom priečne na polovicu. Získame tak 4 malé rezne. Nemusíme mäso klepať, plátky mäsa budú dosť tenké.
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Ošúpané zemiaky nastrúhame nahrubo a prebytočnú vodu vymačkáme. Pridáme k nim vajcia, majorán, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko spolu poriadne premiešame.
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Zdroj: hanus_prg
3.
Nakoniec prisypeme postupne múku. Malo by vzniknúť tuhšie cesto, aby sa dalo vrstviť na rezne. Podľa potreby prilejeme trochu mlieka.
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Zdroj: hanus_prg
4.
Každý plát mäsa osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Na dlaň si natlačíme trochu zemiakového cestíčka, na to položíme plát mäsa a prikryjeme znovu cestíčkom. Takto obalené rezne vložíme do rozpáleného oleja a smažíme cca 8 minút z každej strany. Po usmažení ukladáme rezne na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk. Podávame so šalátom, kedže prílohou sú v podstate zemiakové placky obaľujúce mäsko. Dobrú chuť!
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Fotorecept: Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Kuracie rezne
Kuracie rezne – klepať alebo neklepať?
Radi si pochutnávate na kuracích rezňoch? Niektorí si radšej doprajú túto hydinovú alternatívu oproti...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.