Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Jahodová bábovka z pohánkovej múky

hanus_prg
hanus_prg
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
med
200 ml
sójové mlieko
140 g
kokosový olej
250 g
pohánková múka
100 g
celozrnná špaldová múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
karob
300 g
mrazené jahody

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s medom do peny. Kokosový tuk necháme pri nízkej teplote v mikrovlnke rozpustiť a prilejeme ho k vyšľahaným vajciam. Mlieko izbovej teploty prilejeme taktiež ku zmesi a mixérom ďalej šľaháme asi minútu.
2.
Obe múky zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme pomaly k tekutej zmesi. Šlaháme na najmenšom stupni, aby cesto nebolo veľmi "ubité". Polovicu zmesi oddelíme do inej misky a pridáme k nej karob, príp. kakao. Pokiaľ by bola táto druhá kakaová zmes príliš tuhá, prilejeme cca 1 dl mlieka.
3.
Bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme múkou. Na dno vylejeme svetlé cesto, na neho uložíme zmrazené jahody a zalejeme druhým tmavým cestom. Vrch urovnáme a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
4.
Bábovku necháme poriadne vychladnúť, potom ju vyklopíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...