Pridať recept

Bravčový špíz s brusnicami

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 dkg
bravčové mäso - krkovička
podľa chuti
soľ
1 ČL
drvená rasca
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá červená paprika
2 PL
horčica
štipiek
sušené oregáno
2 PL
rastlinný olej
1 ks
cibuľa
1 ks
farebná paprika
podľa chuti
údená slanina
3 strúčiky
cesnaku
10 dkg
syr tvrdý na strúhanie

postup

Špíz je u nás obľúbené jedlo pre mix mäsa, zeleniny a syru. Ale ešte lahodnejšiu chuť mu nakoniec dodajú brusnice, ktoré podávame k hotovému jedlu. A americké zemiaky ako príloha nikdy nesmú chýbať.
1.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, horčicu a olej a necháme krátko marinovať. Na kocky rovnako nakrájame aj zeleninu, cibuľu a slaninku na tenké plátky. Na špajdle striedavo napicháme mäso so zeleninou a slaninkou.
 
2.
Špízy uložíme do pekáča a zalejeme do 2/3 vodou. Pečieme cca 50 minút na 230 st. Celzia. Pred upečením posypeme nastrúhaným syrom a krátko ešte zapečieme.
3.
Servírujeme na taniere spolu s kompótovanými brusnicami a ako prílohu podávame pečené americké zemiaky. Dobrú chuť.!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...