Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Zapečený syr v cestíčku

evauhlik
evauhlik
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1/2 kociek
droždie
1/2 ČL
cukor
1/2 ČL
soľ

NÁPLŇ

4 ks
syr s bielou plesňou
2 ks
kyslé jablko
2 hrste
vlašské orechy
semienka na posypanie
vajce na potretie

postup

tento recept patrí do kategórie "Prekvapenie na tanieri" nikto totiž netuší čo je vo vnútri... milovníci syra si určite prídu na svoje...
1.
do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, vylejeme časť mlieka, pridáme kvasnice a štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások, potom zamiešame, pridáme zvyšok mlieka, povolené maslo, soľ a vypracujeme cesto, necháme aspoň hodinku vykysnúť... vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 4 až 6 bochníkov, podľa veľkosti syra,
3.
na syr poukladáme plátky jablka, posypeme orechami a zabalíme do batôžka
4.
potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a necháme ešte na plechu podkysnúť asi 30 minút
5.
pečieme tesne pred podávaním na 220°C asi 15 minút...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...