Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapečený syr v cestíčku

evauhlik
evauhlik
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

500 g
múka polohrubá
250 ml
mlieko
100 g
maslo
1/2 kociek
droždie
1/2 ČL
cukor
1/2 ČL
soľ

NÁPLŇ

4 ks
syr s bielou plesňou
2 ks
kyslé jablko
2 hrste
vlašské orechy
semienka na posypanie
vajce na potretie

postup

tento recept patrí do kategórie "Prekvapenie na tanieri" nikto totiž netuší čo je vo vnútri... milovníci syra si určite prídu na svoje...
1.
do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, vylejeme časť mlieka, pridáme kvasnice a štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások, potom zamiešame, pridáme zvyšok mlieka, povolené maslo, soľ a vypracujeme cesto, necháme aspoň hodinku vykysnúť... vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 4 až 6 bochníkov, podľa veľkosti syra,
3.
na syr poukladáme plátky jablka, posypeme orechami a zabalíme do batôžka
4.
potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a necháme ešte na plechu podkysnúť asi 30 minút
5.
pečieme tesne pred podávaním na 220°C asi 15 minút...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru konzumujeme bielu...
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...