Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáca čokoláda

evauhlik
evauhlik
33
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
čokoláda horká
100 g
maslo
1 konzerva
Salko sladené
4 PL
koňak
1 štipka
soľ
lieskové orechy
želé cukríky
napolitánka
kokosový suk
rôzne sladkosti
tortové oplátky

postup

domáca čokoláda vhodná nielen na mlsanie večer pri telke ale aj ako super darček...
1.
nachystáme si orechy, nasekáme želé cukríky, rôzne napolitánky a rôzne drobné plnené čokolády, napr. kokosový suk, Deli čokoládky, Horalka, Mila rezy a pod.
2.
čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme na parou alebo v mikrovlnke... odstavíme a pridáme koňak a štipku soli, pridáme Salko a dobre premiešame, pozor hmota rýchlo tuhne... čokoládu môžeme pridať akúkoľvek aj mliečnu, Salko sladené, nesladené aj karamelové a alkohol môžeme ale aj nemusíme dať...
3.
do čoko hmoty pridáme všetky nakrájané dobroty a zamiešame
4.
vhodnú formu vystelieme potravinou fóliou, alebo dáme na dno tortovú oplátku a na ňu navrstvíme hmotu, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť
5.
stuhnutú čokoládu vyklopíme a krájame na ľubovoľné tvary

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...