Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáca čokoláda

evauhlik
evauhlik
33
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
čokoláda horká
100 g
maslo
1 konzerva
Salko sladené
4 PL
koňak
1 štipka
soľ
lieskové orechy
želé cukríky
napolitánka
kokosový suk
rôzne sladkosti
tortové oplátky

postup

domáca čokoláda vhodná nielen na mlsanie večer pri telke ale aj ako super darček...
1.
nachystáme si orechy, nasekáme želé cukríky, rôzne napolitánky a rôzne drobné plnené čokolády, napr. kokosový suk, Deli čokoládky, Horalka, Mila rezy a pod.
2.
čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme na parou alebo v mikrovlnke... odstavíme a pridáme koňak a štipku soli, pridáme Salko a dobre premiešame, pozor hmota rýchlo tuhne... čokoládu môžeme pridať akúkoľvek aj mliečnu, Salko sladené, nesladené aj karamelové a alkohol môžeme ale aj nemusíme dať...
3.
do čoko hmoty pridáme všetky nakrájané dobroty a zamiešame
4.
vhodnú formu vystelieme potravinou fóliou, alebo dáme na dno tortovú oplátku a na ňu navrstvíme hmotu, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť
5.
stuhnutú čokoládu vyklopíme a krájame na ľubovoľné tvary

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...