Pridať recept

Brusnicový džem pre zdravie

ingrediencie

1 kg
brusnice čerstvé
500 g
Želírovací cukor Extra DrOetker

postup

Brusnice sú našim domácim lekárom a zavárala ich už naša babička. Nielenže liečia, ale aj chutia. Ich pikantnú príchuť si radi vychutnávame vo forme džemu. Džem robím najradšej iba z čistých brusníc, aby sa neprekryla ich originálna chuť. A tu je jednoduchý recept.
Brusnice pretriedime, umyjeme a dáme do hrnca spolu so želírovacím cukrom. Zmes dobre premiešame a privedieme až do varu. Povaríme 5 minút, kým nebude mať hustú rôsolovitú konzistenciu. Nakoniec odoberieme penu a horúci brusnicový rôsol naplníme do sklenených pohárov, ktoré ihneď uzatvoríme, položíme hore dnom a necháme vychladnúť. Uchovávame v temne a chlade. Džem je výborný do palaciniek. Dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.