Pridať recept

Farebný šalát s lucernou

ingrediencie

2 ks
mrkva
1 ks
cuketa
trochu
hliva
ks
zelená špargľa
ks
červená paprika
ks
kokosový tuk
ks
cesnaku
ks
lupienková soľ
ks
čierne korenie
ks
nastrihané výhonky lucerny

postup

Viete z čoho je alfa-alfa semiačko? Z ďateliny. Pre nás tradičná poľná rastlina z ktorej sa však dajú zjesť aj kvety. Lucerna je veľmi obľúbenou ako naklíčená. Semienka alfa-alfa sú bohaté na bielkoviny. Rastlina sa používa vďaka obsahu výživných látok aj ako krmivo. Známy je jej blahodarný vplyv proti artritíde a priaznivo pôsobí na močové cesty a prostatu. Semienka sa dajú ľahko naklíčiť, alebo zasadiť do zeminy a strihať do šalátu ako mladé lístočky. Alebo vymixovať do smoothie.
1.
Na kokosovom tuku osmahneme nakrájaný trs hlivy s cesnakom. Ak si netrúfate zjesť špargľu surovú, tiež ju môžete krátko prehriať. Mrkvu krájajte na tenké plátky, podobne ako cuketu.
 
2.
Šalát môžete celý pripraviť ako teplý, a ako prílohu k inému jedlu, alebo ingrediencie zmiešať a nechať vyrovnať teplotu.
3.
Všetky ingrediencie zmiešajte v miske, pridať môžete olivový olej, alebo olej z mrkvy, chia semienka, mix iných jadierok ale nezabudnite na lucernu a tú pridajte navrch každému do jeho taniera nech nezvädne pod olejom a teplom ostatných ingrediencií.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať