Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicovo-čokoládový koláč bez vajec

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
uvarená rozmixovaná tekvica Hokkaido
2 ks
banán
100 g
horká čokoláda 74
5 PL
cukor
100 g
celozrnná špaldová múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
vanilková aróma
2 PL
kakao

Plnka

3 PL
cukor
1 dl
sójové mlieko
1 KL
vanilková aróma
1 KL
škorica
2 PL
pudingový prášok vanilkový

Na ozdobu

1 hrsť
nasekané vlašské orechy
1 hrsť
kakaové bôby

postup

1.
Horkú čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke alebo na sporáku.
2.
Do väčšej hlbšej misky vložíme tekvicové pyré, banány, cukor, vanilkovú arómu a roztopenú horkú čokoládu. Tyčovým mixérom všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu.
3.
Ku zmesi potom prisypeme múku s práškom do pečiva a kakao. Vznikne nám tuhšie cesto.
4.
Nízku okrúhlu formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme do formy a uhladíme. Okraje vareškou jemne vytlačíme vyššie, aby sa nám plnka nerozliala po celej forme.
5.
Všetky ingredience na plnku vymiešame tyčovým mixérom. Podľa potreby pridáme viac cukru, ak máme radi sladšie koláče.
6.
Plnku vylejeme na cesto. Vrch koláča posypeme kakaovými bôbami a nasekanými vlašskými orechami.
8.
Po upečení necháme koláč celkom vychladnúť a ideálne odložíme na hodinu do chladničky, aby pekne zatuhol. Podávame ako zdravé raňajky alebo dezert ku kávičke. Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kristi_66
21.7.2016 20:51 | |
+0 -0
Prosim Vas, nechyba nahodou nejaka ingrediencia v zozname pre plnku, pripadne nejaky krok pri jej priprave? Nejako mi to nejde zhustnut a po skorici to tiez velmi zlte nemam tak ako vy na obrazku. Kde robim chybu? Dakujem 😉
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...