Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ovocný pšenový nákyp s tofu

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
300 ml
voda
200 g
biele tofu
2 PL
med
1 ks
banán
1 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
2 ks
vajce
1 hrsť
sušené brusnice
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.
Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Do stredného hrnca vlejeme novú vodu a privedieme ju k varu. Do vriacej vody vysypeme pšeno, plameň znížime, mierne odkryjeme prikrývku a varíme pšeno do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
2.
Medzitým si nakrájame jablko a banán na malé kocky a zasypeme ich škoricou. Sušené brusnice a nasekané vlašské orechy namočíme do vody.
3.
Tofu syr nakrájame na kocky, hodíme do vyššej nádoby, pridáme med, 2 vajcia a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
4.
K uvarenému pšenu pridáme do hrnca ovocie spolu s brusnicami a orechami (vodu z nich vylejeme).
6.
Všetko spolu premiešame a vylejeme do malej vysokej tortovej formy s priemerom asi 17 cm.
8.
Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a odložíme na noc do chladničky. Podávame ho ako zdravé a výdatné raňajky. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...