Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ovocný pšenový nákyp s tofu

hanus_prg
hanus_prg
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeno
300 ml
voda
200 g
biele tofu
2 PL
med
1 ks
banán
1 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
2 ks
vajce
1 hrsť
sušené brusnice
1 hrsť
vlašské orechy

postup

1.
Pšeno prepláchneme vriacou vodou. Do stredného hrnca vlejeme novú vodu a privedieme ju k varu. Do vriacej vody vysypeme pšeno, plameň znížime, mierne odkryjeme prikrývku a varíme pšeno do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
2.
Medzitým si nakrájame jablko a banán na malé kocky a zasypeme ich škoricou. Sušené brusnice a nasekané vlašské orechy namočíme do vody.
3.
Tofu syr nakrájame na kocky, hodíme do vyššej nádoby, pridáme med, 2 vajcia a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
4.
K uvarenému pšenu pridáme do hrnca ovocie spolu s brusnicami a orechami (vodu z nich vylejeme).
6.
Všetko spolu premiešame a vylejeme do malej vysokej tortovej formy s priemerom asi 17 cm.
8.
Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a odložíme na noc do chladničky. Podávame ho ako zdravé a výdatné raňajky. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...