Pridať recept

FOTORECEPT: Orechové plundrové koláče

12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tukové cesto

100 g
hladká múka špeciál
250 g
maslo

Kysnuté cesto

400 g
hladká múka špeciál
125 ml
mlieka
40 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok
1 ks
droždie DrOetker
stipka soli

Plnka

mleté orechy
práškový cukor
horúce mlieko

postup

Len sa tak za nimi zapráši. Ľahučké a mäkučké.
1.
Do zmäknutého masla zapracujeme múku, vytvoríme bochník, zabalíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Zdroj: Ingova
 
2.
Z časti mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, do misy preosejem múku, pridáme cukor, žĺtok, zvyšné mlieko, soľ a pripravený kvások, vypracujeme vláčne cesto a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Zdroj: Ingova
3.
Vykysnuté cesto rozvalkáme a tukové naň rozotrieme. Poprekladáme ako lístkové cesto, chvílu necháme postáť a 2x opakujeme. Necháme v chladničke 30 minút postáť.
4.
Orechy,cukor a mlieko si vymiešame na hustú masu.
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Zdroj: Ingova
5.
Pľundrové cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a plníme orechovou plnkou, Proti rohy spojíme, urobíme šatôčky alebo iné tvary.
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Zdroj: Ingova
6.
Potrieme žltkom a dáme piecť na 200 stupnov asi 15 minút.
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Zdroj: Ingova
7.
Vychladnuté pocukrujeme a papáme. Dobrú chuť.
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Fotorecept: Orechové plundrové koláče
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať