Pridať recept

Opitá torta

10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
3 PL
práškový cukor
3 PL
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
jahodový džem
2 ks
jahodový kompót alebo čerstvé jahody
3 PL
biely rum
2 balíčky
červené tortové želé

postup

1.
Ak máme kompótové jahody, scedíme ich, necháme odkvapkať a zalejeme rumom. Šťavu si odložíme bokom. Ak máme čerstvé, nachystáme si trošku jahodového džúsu.
 
2.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a korpus pečieme pri teplote 190°C do zlatista.
3.
Ovocie s rumom scedíme a necháme opäť odkvapkať. Šťavu si opäť odložíme bokom. Upečený korpus pokvapkáme rumovou šťavou, potrieme džemom a rozložíme naň ovocie.
4.
Zvyšnú šťavu precedíme a použijeme ju na prípravu želé. To pripravíme presne podľa návodu na obale, podľa potreby dolejeme vodu. Želé vylejeme na ovocie a necháme stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať