Pridať recept

Pečené papriky s paradajkovou omáčkou

Pečené papriky s paradajkovou omáčkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
farebná paprika
500 g
mleté hovädzie mäso
1 hrnček
predvarená ryža
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
vajce
1/2 KL
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
100 g
maslo

Omáčka:

1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
3 KL
kryštálový cukor
3 ks
bobkový list
3 ks
celé nové korenie
200 ml
paradajková šťava
500 ml
zeleninový vývar
1 hrnček
mlieko
4 PL
hladká múka
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Paprikám odrežeme vršky a vyrežeme z nich jadrovníky. Cibuľu očistíme, nadrobno nasekáme a cesnak prelisujeme.
 
2.
V miske zmiešame hovädzie mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak a vajíčka. Zmes dochutíme soľou, majoránom a mletým čiernym korením.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C, papriky naplníme mäsovou zmesou a prikryjeme ich odrezanými vrškami. Uložíme ich do vymastenej zapekacej formy a na vrch dáme trošku masla. Podlejeme troškou vody a vo vyhriatej rúre ich pečieme cca 30 minút.
4.
Medzitým si pripravíme omáčku. V hrnci na troške masla podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme koreniny, primiešame paradajkovú šťavu a zeleninový vývar. Za občasného miešania omáčku chvíľu varíme.
5.
V mlieku rozšľaháme múku a zmes vlejeme do omáčky. Varíme ju ešte asi 15 minút, potom ju dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou. Omáčkou prelejeme papriky a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať