Pečené papriky s paradajkovou omáčkou
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
farebná paprika
500
g
mleté hovädzie mäso
1
hrnček
predvarená ryža
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
1/2
KL
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
100
g
maslo
Omáčka:
1
PL
maslo
1
ks
cibuľa
3
KL
kryštálový cukor
3
ks
bobkový list
3
ks
celé nové korenie
200
ml
paradajková šťava
500
ml
zeleninový vývar
1
hrnček
mlieko
4
PL
hladká múka
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Paprikám odrežeme vršky a vyrežeme z nich jadrovníky. Cibuľu očistíme, nadrobno nasekáme a cesnak prelisujeme.
2.
V miske zmiešame hovädzie mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak a vajíčka. Zmes dochutíme soľou, majoránom a mletým čiernym korením.
3.
Rúru vyhrejeme na 180°C, papriky naplníme mäsovou zmesou a prikryjeme ich odrezanými vrškami. Uložíme ich do vymastenej zapekacej formy a na vrch dáme trošku masla. Podlejeme troškou vody a vo vyhriatej rúre ich pečieme cca 30 minút.
4.
Medzitým si pripravíme omáčku. V hrnci na troške masla podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme koreniny, primiešame paradajkovú šťavu a zeleninový vývar. Za občasného miešania omáčku chvíľu varíme.
5.
V mlieku rozšľaháme múku a zmes vlejeme do omáčky. Varíme ju ešte asi 15 minút, potom ju dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou. Omáčkou prelejeme papriky a podávame.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.