Pridať recept

Pstruhy s pomarančovou marinádou

4
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
pstruh
2 PL
hladká múka
5 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
2 PL
petržlenová vňať
2 vetvičky
čerstvý tymián
3 ks
pomaranč
1 ks
citrón
1 KL
balzamikový ocot
4 cl
sherry
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Pstruhy umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, korením a obalíme v múke. V panvici rozpálime polovicu oleja a pstruhy z oboch strán opečieme a preložíme ich do zapekacej misy.
 
2.
Do výpeku dáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a tymián. Prilejeme zvyšný olej a všetko krátko opečieme. Prilejeme šťavu z jedného pomaranča, citrónovú šťavu, sherry a balzamikový ocot. Marinádu dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3.
Do vnútra pstruhov dáme na kolieska nakrájané pomaranče a zalejeme ich marinádou. Uložíme ich aspoň na jeden deň odležať do chladničky prikryté fóliou. Na druhý deň servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať