Pstruhy s pomarančovou marinádou
4
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
pstruh
2
PL
hladká múka
5
PL
olivový olej
1
strúčik
cesnaku
2
PL
petržlenová vňať
2
vetvičky
čerstvý tymián
3
ks
pomaranč
1
ks
citrón
1
KL
balzamikový ocot
4
cl
sherry
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Pstruhy umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, korením a obalíme v múke. V panvici rozpálime polovicu oleja a pstruhy z oboch strán opečieme a preložíme ich do zapekacej misy.
2.
Do výpeku dáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a tymián. Prilejeme zvyšný olej a všetko krátko opečieme. Prilejeme šťavu z jedného pomaranča, citrónovú šťavu, sherry a balzamikový ocot. Marinádu dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3.
Do vnútra pstruhov dáme na kolieska nakrájané pomaranče a zalejeme ich marinádou. Uložíme ich aspoň na jeden deň odležať do chladničky prikryté fóliou. Na druhý deň servírujeme.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.