Pridať recept

Jahodovo-čerešňový džem

10
porcií
48
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jahody
500 g
vykôstkované čerešne
500 g
kryštálový cukor
1 balíček
želírovací prípravok 2:1

postup

1.
Jahody aj čerešne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Ovocie presypeme do hrnca.
 
2.
Z cukru odoberieme dve lyžice a zmiešame ich so želírovacím prípravkom. Pridáme k ovociu a zmes za občasného miešania privedieme k varu.
3.
Potom pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania džem varíme cca 8 minút. Potom ho odstavíme z platničky a na tanierik trošku kvapneme. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý vmiešame dve lyžice kyseliny citrónovej.
4.
Džemom plníme poháre až po okraj. Uzavrieme ich a na 5 minút obrátime hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...